Compania daneză FirstFarms a vândut un teren agricol de aproape 2.000 de hectare, situat lângă Timişoara, şi alte active pentru 61 milioane de coroane daneze (8,2 milioane de euro).

FirstFarms, cu activităţi în domeniul agriculturii, se va concentra pe dezvoltarea operaţiunilor din zona de est a României, se arată într-un comunicat al companiei.

Acordul privind vânzarea activelor a fost semnat de diviziile din România ale companiei daneze, FirstFarms Rumænien şi FirstFarms, şi include cedarea de acţiuni la FirstFarms Agro şi Cistapibe, terenul de 1.983 hectare deţinut de acestea în apropierea Timişoarei, clădiri şi utilaje.

Utilajele rămase au fost transferate către alte companii deţinute de FirstFarms.

Compania nu a anunţat cumpărătorul.

Preţul preliminar a fost stabilit la 61 de milioane de coroane daneze (8,2 milioane de euro), din care 58 de milioane de coroane (7,8 milioane de euro) vor fi plătite în numerar la finalizarea tranzacţiei. Preţul final poate fi ajustat, în funcţie de datele contabile ale celor două companii la 31 decembrie 2009.

Alte opt milioane de coroane (1,07 milioane de euro) pot fi adăugate la preţ dacă sunt respectate anumite condiţii convenite între părţi. Compania daneză nu a precizat la ce se referă condiţiile respective.

Tranzacţia urmează să fie finalizată până la 31 decembrie sau cât mai repede după această dată, se arată în comunicat.

După această tranzacţie, First Farms va avea în România terenuri cu o suprafaţă de 7.135 de hectare, în principal în zona oraşelor Buzău, Timişoara şi Alexandria.