În toate cele trei state, peste 7 indivizi din 10 au declarat că ar fi dificil sau extrem de dificil să devină milionari în următorii 10 ani.
29% dintre australieni sunt optimişti în această privinţă, lucru de înţeles dacă se ia în considerare faptul că în prezent numai 5,3% dintre aceştia nu au un loc de muncă, iar resursele naturale vor duce la o creştere economică de circa 3%, potrivit previziunilor FMI. Creşterea va fi de 1,7 în cazul Marii Britanii şi 2,8 în cazul Statelor Unite.
Sunt aproximativ 5,2 milioane de milionari în Statele Unite la ora actuală, Marea Britanie are în jur de 570.000, iar Australia are 133.000 de milionari, în condiţiile în care număra numai 35.000 anul trecut.
Întrebaţi ce ar face cu banii dacă ar deveni milionari, respondenţii din cele 3 state au declarat că ar economisi, ar investi, ar cumpăra acţiuni la bursă, şi-ar achita datoriile şi i-ar împărţi cu familia. Prioritar ar fi pentru respondenţi să economisească şi să investească, iar la celălalt pol se află actele de caritate.
Sursa: NH Journal
Sursa foto: Godfather Politics