În condițiile în care debutul de luni de pe Wall Street era unul de excepție, indicii principali trecând prima oară în istorie de 16.000 puncte (Dow Jones) și 1.800 puncte (S&P 500), acțiunile Tesla pierdeau circa 5%.
Numai că euforia investitorilor a pălit brusc pe finalul sesiunii, unde valuri de vânzări au inundat piața, iar acțiunile Tesla au ajuns să fie printre cele mai afectate, închizând cu o pierdere de 10,2%, accentuată la 11,5% în sesiunea extinsă.
Astfel, acțiunile Tesla se află acum la o valoare cu 37% sub cea atinsă la finele lunii septembrie, ceea ce reprezintă o pierdere dramatică pentru investitorii care au cumpărat pe vârf.
Prăbușirea din ultima perioadă a survenit atât pe fondul a trei incidente în care mașini Tesla Model S au luat foc, ceea ce a ridicat semne de întrebare despre siguranța acestora, cât și pe fondul declarațiilor CEO-ului Elon Musk cu privire la ratarea unor obiective propuse din cauza unor probleme cu furnizorii.
Practic, în mai puțin de două luni, Tesla a pierdut peste 8,6 miliarde dolari din valoarea de piață, până la 14,9 miliarde dolari, de peste 6 ori mai mult decât valoarea brută a vânzărilor din acest an.
Cu toate acestea, acțiunile Tesla continuă să fie unele din cele mai performante din acest an, cu 244%, după ce ăe vârf consemnau un avans de 471%.