‘Strângem date din toată ţara, pe categorii de magazine, iar rezultatele după prima săptămână de reducere a TVA sunt cele aşteptate: o parte din reducerea de 12% este simţită de consumatori, iar o parte de către industria de profil. Consumatorii simt mai mult de jumătate din această reducere’, a explicat Chiriţoiu.

Potrivit acestuia, analiza Consiliului Concurenţei va continua.

Guvernul a redus de la 24% la 9% Taxa pe valoarea adăugată pentru pâine începând cu 1 septembrie.

În ceea ce priveşte demisia vicepreşedintelui Consiliului Concurenţei, Valentin Mircea, Chiriţoiu a precizat că acesta s-a angajat să nu se ocupe timp de un an de cazuri care fac analiza Consiliului Concurenţei.

Valentin Mircea a scris pe blogul său, săptămâna trecută, că va pleca din instituţie la finele acestei luni, ca urmare a unor nemulţumiri faţă de deciziile luate de Consiliul Concurenţei.

În replică, Chiriţoiu susţine că majoritatea deciziilor au fost luate în unanimitate de către cei din conducerea Consiliului, însă au fost şi cazuri când au existat diferenţe de opinie.

‘Lucrurile acestea le ţinem în interior, pentru că este importantă imaginea instituţiei în sine. A existat o decizie recentă cu care domnul Valentin Mircea nu a fost de acord. Este vorba de condiţiile impuse companiei Auchan la preluarea magazinelor Real’, a precizat Chiriţoiu.
Sursa: Agerpres