Astfel, 74% din cei 625 de angajatori români intervievaţi nu intenţionează nici să-şi crească, nici să-şi descrească numărul total de angajaţi din locaţia
unde-şi derulează activităţile. 12% dintre respondenţi au planuri de creştere a volumului total  de angajări, în timp ce alţi 12% se aşteaptă la o scădere a acestora în acelaşi interval.
După eliminarea variaţiilor sezoniere, rezultă astfel o Previziune Netă de Angajare staţionară, de 0%, potrivit studiului. Aceasta este cea mai mică valoare a Previziunii înregistrată din trimestrul IV al anului 2010 şi până acum, reprezentând o scădere de 10 puncte procentuale faţă de trimestrul III/2013 şi de 12 puncte procentuale comparativ cu al patrulea trimestru al anului anterior.

“Constatăm o abordare prudentă a activităţilor de angajare, specifică unei nesiguranţe a angajatorilor în legătură cu climatul economic. Pe de-o parte, cifrele sugerează că în trimestrul IV cei care-şi vor cauta un loc de muncă în unele regiuni ale ţării sau în anumite sectoare de activitate se vor confrunta cu dificultăţi. Pe de altă parte, chiar dacă intenţiile de angajare din trimestrul viitor sunt mai degrabă slabe, faptul că aproape trei sferturi dintre angajatori
intenţionează să păstreze neschimbat numărul de angajaţi pe care îl au în prezent poate semnala că piaţa muncii a ajuns într-un punct de echilibru
,” spune Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup România.
Procentul de angajatori care nu se aşteaptă la nici o schimbare a dimensiunii forţei de muncă proprii este, de altfel, cel mai mare din istoria Studiului Manpower privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă în România.

Cu toate că nivelul Previziunii Nete de Angajare la nivel naţional este staţionar, în şase din cele zece sectoare de activitate analizate şi în cinci din cele opt regiuni angajatorii se aşteaptă la creşteri ale volumului total de angajări.
Cele mai multe intenţii de angajare se raportează în Industria prelucrătoare, a cărei Previziune Netă de Angajare este de +12%. La polul opus se situează sectorul de Construcţii, unde Previziunea Netă de Angajare este de -15%.
Planurile de angajare sunt în scădere faţă de trimestrul trecut în opt sectoare de activitate şi toate cele zece sectoare raportează planuri de angajare mai reduse decât în trimestrul IV/2012. Scăderea cea mai abruptă faţă de ultimul trimestru al anului trecut se înregistrează în sectoarele de Construcţii şi Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, unde valoarea Previziunii a scăzut cu 27, respectiv 19%.