El a spus că a stat ultima oară de vorbă cu Becali vineri, însă nu au discutat despre mutarea fostului parlamentar de la Jilava. Mai mult, Bogdan Vlad susţine că cererea de mutare ar putea fi formulată atât de clientul său cât şi de apărător.

Avocatul nu a precizat exact care sunt motivele pentru care Becali ar dori să fie mutat la alt penitenciar, însă a spus că acesta este un drept al lui şi că dacă va dori acest lucru, poate să-l facă.

Potrivit unor informaţii, latifundiarul din Pipera ar putea fi mutat la Penitenciarul Poarta Alba. Oficiali ai penitenciarului spun că deocamdată nu au primit nicio hârtie oficială, dar că o astfel de cerere ar fi fost deja înregistrată la Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a dispus efectuarea de verificări la Penitenciarul Jilava din Bucureşti, pentru a se stabili împrejurările în care au fost efectuate şi ulterior date publicităţii imagini din acest penitenciar.

Potrivit unui comunicat al MJ remis AGERPRES, în baza ordinului de control, la Penitenciarul Jilava s-a deplasat vineri o echipă de inspectori din cadrul Corpului de Control al Ministrului.

În acelaşi timp, Ministerul Justiţiei precizează că orice decizie legată de executarea pedepsei de către o persoană condamnată la pedeapsa închisorii ţine de atribuţiile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, ale judecătorilor delegaţi cu executarea pedepselor şi instanţelor de judecată.

Concluziile şi eventualele măsuri care vor fi dispuse vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice după finalizarea raportului de control, precizează MJ.

Televiziunile au difuzat în această săptămână imagini cu George Becali filmate în interiorul Penitenciarului Jilava din Bucureşti.
Sursa: Agerpres