Paulson & Co. va plăti 40 de dolari, în numerar, pentru fiecare acţiune Steinway. Tranzacţia ar urma să se finalizeze în luna septembrie după care Steinway va fi delistată de la bursă. ‘Modelul de afaceri al companiei şi angajaţii săi calificaţi oferă o bază solidă pentru expansiune. Intenţionăm să menţinem calitatea instrumentelor muzicale Steinway’, a informat John Paulson într-un comunicat.

Acordul cu Paulson & Co. vine la o zi după ce fondul speculativ Kohlberg & Co a anunţat că nu intenţionează să facă o ofertă îmbunătăţită, după ce în luna iunie s-a oferit să plătească 438 milioane de dolari, sau 35 de dolari pe acţiune, pentru preluarea Steinway. Producătorul de piane Steinway a pus capăt precedentului acord convenit cu Kohlberg şi va plăti fondului un comision de aproximativ 6,7 milioane de dolari.

Steinway & Sons a fost înfiinţată în 1853 într-un apartament din Manhattan. Potrivit informaţiilor publicate pe pagina sa de Internet, 99% dintre toţi pianiştii au ales piane Steinway în 2007.
Sursa: Agerpres