Consultantul ESOP a înregistrat o creştere cu 23 la sută a volumului de tranzacţii, în primele şase luni din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012.

‘Segmentul închirierilor de spaţii de birouri din Bucureşti şi-a păstrat dinamismul, în primele şase luni ale anului, pe fondul stabilităţii politice şi macro-economice a României şi estimăm că această tendinţă se va menţine şi în cel de-al doilea semestru din 2013. Am reuşit să creştem constant volumul de tranzacţii cu spaţii de birouri în ultimii trei ani şi să ne consolidăm poziţia de leader pe piaţa de închirieri birouri pentru companii medii, iar obiectivul nostru, până la sfârşitul anului 2013, este să tranzacţionăm peste 40.000 de metri pătraţi’, arată Alexandru Petrescu, managing partner la ESOP Consulting.

Potrivit studiului, ponderea bugetelor mici de închiriere scade uşor, dar domină în continuare piaţa. Cererile sub 11 euro/mp/lună au scăzut cu 3 la sută, faţă de 78 la sută, în primul semestru din 2012, în timp ce ponderea bugetelor între 11 şi 15 euro/mp/lună a crescut cu doi la sută şi s-au majorat cu un procent, la spaţiile de peste 15 euro/mp/lună.

ESOP activează în asociere cu CORFAC International – Corporate Facility Advisors – o alianţă de companii imobiliare antreprenoriale angajate să ofere servicii de calitate la nivel local, naţional şi international. CORFAC International oferă servicii imobiliare cu o acoperire în 61 de locaţii din America de Nord şi în peste 65 de alte ţări pe plan mondial. Compania derulează peste 8.500 de tranzacţii anual, cuprinzând 55 milioane de metri pătraţi, la o valoare de peste 5,2 miliarde dolari.
Sursa: Agerpres