‘Avem nevoie să construim un atlas economic al României. Acest lucru îl voi propune în următoarea şedinţă de guvern. Nu există în prezent o hartă economică, astfel încât să ştim exact cine şi unde produce un anumit tip de produs. Nu există nici o poartă prin care investitorii străini să poată pătrunde pe piaţa economică, ştiind exact ce şi unde ar putea investi. Din cauza volumului mare al datelor pe care trebuie să le strângem de la mai multe instituţii, estimez că acest atlas economic va fi operabil abia din toamna anului 2013’, a spus Varujan Vosganian.

Toate cheltuielile legate de elaborarea atlasului economic vor fi suportate de Ministerul Economiei.

‘Din păcate, nu avem o evidenţă a investitorilor români în străinătate, nu se cunosc până în acest moment unde şi ce sume au fost investite de aceştia. Ei au fost mai degrabă nişte exploratori. Ştiu că avem investiţii în Africa, America Latină, Asia, dar nu a existat nici un interes până în acest moment să avem şi un inventar al problemelor investitorilor români în străinătate. Statul trebuie să coboare din jocul oamenilor de afaceri, care de fapt l-a creat’, a precizat Varujan Vosganian.

Ministrul Economiei a semnat, marţi, un protocol cu Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Uniunea Camerelor de Comerţ Bilaterale menit să contribuie la facilitarea schimbului de informaţii economice şi asigurarea sprijinului pentru realizarea industrializării României.
Sursa: Agerpres