Clasamentul a luat în calcul cel mai mare număr de turişti din 2013, Londra, Paris, Singapore şi New York completând Top 5.
O tendinţă demnă de remarcat în raportul din acest an este dominaţia regiunii Asia/Pacific. Din totalul de 132 de oraşe, 32 sunt din Asia. Bangkok este urmat de Singapore, Kuala Lumpur, Hong Kong, Seul, Shanghai, Tokyo, iar 5 oraşe din Top 10 2013 se află în regiunea Greater China.

„Odată cu creşterea influenţei regiunii Asia/Pacific, clasamentul din acest an reflectă reaşezarea prin care trece economia globală, în bună parte datorită ascensiunii pieţelor emergente”, a declarat Ann Cairns, Preşedinte International Markets, MasterCard Worldwide. „Această migraţie este susţinută şi de plăţile electronice, care permit mai multor oameni din diferite locuri să participe la economia globală, într-o măsură semnificativ mai mare decât până acum.”

Din primele 20 de oraşe, 4 sunt MasterCard Priceless Cities: Londra, Paris, Singapore şi New York (în Top 5), în timp ce Los Angeles ocupă locul 20. Aceste oraşe sunt un punct de atracţie nu doar pentru vizitatori, ci şi pentru rezidenţi.

În legătură cu clasarea Bangkok-ului pe primul loc, Thawatchai Arunyik, Deputy Governor pentru Tursim Intern, în cadrul Autorităţii de Turism a Thailandei, a declarat: „Sloganul turistic al Thailandei – „Amazing” – este cu atât mai potrivit cu cât capitala sa a urcat pe primul loc în topul din acest an şi arată interesul turiştilor faţă de întreaga ţară. Acest rezultat vorbeşte de la sine despre calitatea industriei ospitalităţii din oraşul Bangkok, precum şi a infrastructurii şi a serviciilor de restauraţie.”

Dr. Yuwa Hedrick-Wong, Global Economic Advisor pentru MasterCard şi autor al raportului, concluzionează: „Bangkok a avut un mare avânt încă de anul trecut. Ascensiunea sa pe primul loc nu reprezintă doar o premieră pentru Asia, ci este reprezentativă pentru evoluţia pozitivă a emisferei sudice, ce cuprinde mare parte din Africa şi Asia, precum şi America de Sud.”

Topul MasterCard Index of Global Destination Cities clasifică oraşele din punct de vedere al numărului total de vizitatori străini şi al cheltuielilor efectuate de aceşti vizitatori în respectivele oraşe, oferind turiştilor şi celor aflaţi în trecere prin respectivele oraşe prognoze de creştere pentru 2013.

Pentru a determina numărul de sosiri ale vizitatorilor străini şi cheltuielile realizate de aceştia s-au folosit informaţii publice din toate cele 132 de oraşe şi s-a creat un algoritm specific.

Acest clasament este însoţit de rapoarte care nu se bazează pe informaţii referitoare la volumele tranzacţionate pe carduri MasterCard.