Cu două echipe în finala din acest an desfășurată la Londra pe impozantul Wembley, Germania a avut motive serioase să primească din partea oficialilor UEFA dreptul de a organiza un eveniment similar. Conform presei germane, la decizie a contribuit însă și o discuție purtată în 2012 de Wolfgang Niersbach, șeful Federației Germane de Fotbal (DFB), cu Michel Platini, președintele UEFA. „În timpul finalei disputată în 2012 la Munchen, i-am spus lui Michel Platini că ne-am dori să organizăm un nou eveniment atât de important cât mai curând posibil. Este o recunoaștere a abilităților noastre de organizatori și gazde că o decizie favorabilă a fost luată atât de repede. Mulțumesc UEFA pentru încrederea acordată și promit o fantastică sărbătoare a fotbalului la Berlin”, a declarat Wolfgang Niersbach, citat de Der Spiegel.
Ca urmare a deciziei UEFA, finala din 2015 se va desfășura pe Satdionul Olimpic din Berlin. Construit pentru Olimpiada din 1936, faimosul stadion a găzduit apoi trei meciuri ale Cupei Mondiale din 1974 și a fost renovat pentru World Cup 2006 când aici au fost disputate șase meciuri, inclusiv finala în care Italia a învins Franța. Cu o capacitate maximă de 74.000 de spectatori, Stadionul Olimpic din Berlin este „casa” ecgipei germane Hertha BSC.
Odată cu decizia de a organiza la Berlin finala Champion League din 2015., UEFA a hotărât să acorde Poloniei ocazia de a organiza finala Europa League din același an. Aceasta se va disputa pe Stadionul Național din Varșovia.