Microsoft a dezvăluit ieri că este pe cale să lanseze în acest an prima actualizare pentru Windows 8, sistemul de operare pentru PC-uri, care se va numi Windows 8.1 și va fi disponibilă fără costuri pentru clienții existenți cu Windows 8.
Celei mai mari companii de software din lume i se cere cu insistență să vină cu un update (inițial a avut nume de cod “Blue”), ca o serie de îmbunătățiri la Windows 8, lansat în Octombrie, care nu a fost așa de popular cum s-a sperat.
Microsoft a vândut 100 milioane de licențe de Windows 8 în primele 6 luni de la lansare, în linie cu precedent versiune, dar vrea să combată interesul scăzut pentru cel mai popular program al său printr-un update substanțial care să facă mai ușoară utilizarea și să fie compatibil cu tabletele mai mici.
Update-ul va veni cu noi opțiuni pentru afaceri și va furniza consumatorilor mai multe opțiuni pentru lucru și pentru jocuri.. Microsoft are acum peste 70.000 de aplicații pentru Windows 8 în Windoes Store, scriu cei de la Techradar.
O primă versiune a Windows 8.1 va fi disponibilă la începutul conferinței anuale Microsoft pentru dezvoltatori, din 26 iunie, spune Tami Reller, șeful diviziei Windows, iar un update final va fi lansat mai târziu în acest an, până în Crăciun.
Acțiunile Microsoft au închis ieri în creștere cu 2,23%, până la la 33,53 dolari, nivel la care capitalizarea companiei este de 280 miliarde dolari. În prezent, acțiunile Microsoft au ajuns la maximul ultimilor 12 ani.