“Ekol a anunțat această investiție, de 8 milioane de euro, încă de anul trecut, pentru dezvoltarea activității atât în România, cât și pentru traseele europene. La decernarea festivă a "cheii" a participat și domnul Heinz-Jürgen Löw, membru al Consiliului MAN Truck & Bus AG, care a declarat: “Suntem mândri să oferim cel mai bun camion companiei Ekol”.
“Acum că am reușit să facem acest pas, vom continua strategia de extindere la nivel european dar și local. Pentru noi România reprezintă o zonă de importanță strategică fiindcă se află la intersecția marilor rute europene”, declară Frank Körber International Director al Ekol Logistics.
Ekol România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 3,6 milioane de euro, iar odată cu noile investiții, estimarea pentru 2013 este de peste 10 milioane de euro. Prin dezvoltarea serviciilor pe liniile de transport, depozitare, comerț exterior sau managementul sistemelor de aprovizionare, Ekol are capacitatea de a oferi la nivel internațional servicii în sistem integrat. “În România avem 6000 mp de depozit, din care mai mult de 80% sunt ocupați în acest moment. Capacitatea noastră de stocare permite inclusiv depozitarea de mărfuri perisabile sau cu valoare foarte mare, având dezvoltate zone speciale de securitate în cadrul depozitului”, precizează Frank Körber.

Odată cu achiziționarea celor 100 de camioane, Ekol intenționează să angajeze peste 100 de șoferi. În prezent, la sucursala Ekol din România activează peste 50 de angajați. “Dincolo de investițiile financiare, foarte importantă pentru noi este dezvoltarea resurselor umane. Avem în România oameni foarte bine pregătiți pentru task-uri extrem de dificile și specifice din zona logisticii. Unii dintre aceștia au fost instruiți direct în Turcia pentru ca mai apoi să poată face performanță în orice centru Ekol din Europa”, declară Frank Körber.