Preţurile producţiei industriale au scăzut atât pe piaţa internă – cu 0,2%, cât şi pe piaţa externă – cu 0,7%. Faţă de luna martie 2012, preţurile producţiei industriale au fost mai mari cu 4,5%, cu 1,4 puncte procentuale sub creşterea înregistrată pe piaţa internă şi cu 2,7 puncte procentuale peste evoluţia înregistrată pe piaţa externă.

Comparativ cu luna precedentă, preţurile producţiei industriale din industria energetică şi industria bunurilor de capital au înregistrat în martie 2013 scăderi cu 1%, respectiv cu 0,8%.

În cazul celorlalte trei mari grupe industriale s-au înregistrat creşteri marginale ale preţurilor – la grupa bunurilor de folosinţă îndelungată şi cea a bunurilor intermediare creşterea a fost de 0,2%, iar la grupa industria bunurilor de uz curent creşterea a fost de numai 0,1%.

În martie 2013, comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent, preţurile producţiei industriale au crescut semnificativ la bunurile de uz curent şi la produsele energetice, cu 7,8% şi respectiv cu 6,1%.

Celelalte mari grupe industriale au înregistrat creşteri de preţ sub nivelul mediu estimat pe total industrie. Astfel, atât preţurile bunurilor de capital cât şi preţurile bunurilor de folosinţă îndelungată au crescut cu 2,7%, în timp ce bunurile intermediare au fost tranzacţionate la un preţ mai mare cu 2,2%.