Tranzacţia, semnată azi, aşteaptă aprobarea BNR şi a Consiliului Concurenţei, astfel că se preconizează că se va finalize în doua jumătate a acestui an.
RBS avea scos la vânzare portofoliul de retail de aproape 2 ani, dar nu au perfectat nicio tranzacţie pentru că nu s-a înţeles la preţ cu cumpărătorii. Printre cei interesaţi de preluarea retailului de la RBS s-au numărat şi cei de la OTP, precum şi câteva fonduri de investiţii.
„Segmentul de Retail este important pentru banca noastră şi această achiziţie se potriveşte foarte bine strategiei noastre de dezvoltare pe termen mediu şi lung, urmând sa ne menţinem abordarea de bancă europeană de top pe piaţă românească” a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Ţiriac Bank şi Country Chairman al grupului UniCredit în România.
Atât RBS România cât şi UniCredit Ţiriac Bank doresc să asigure o tranziţie facilă a portofoliilor de produse şi servicii aferente fiecărui client. Toţi clienţii vor fi informaţi asupra procesului privind transferul şi paşii necesari de urmat. Nu vor exista modificări în condiţiile contractuale ale  produselor şi serviciilor oferite. Începând cu data efectivă a transferului, clienţii vor putea beneficia de oferta complexă de produse şi servicii de retail a UniCredit Ţiriac Bank, respectiv a UniCredit Consumer Financing.
„Ne face plăcere să anunţăm astăzi clienţilor noştri de retail şi Royal Preferred Banking această vânzare. Profilul internaţional şi solida reputaţie a grupului UniCredit reprezintă o soluţie atractivă pentru clienţii noştri care vor continua să beneficieze de produse şi servicii de înaltă calitate. Ne menţinem strategia de a deveni o bancă dedicată clienţilor persoane juridice, oferind produse de tranzacţii bancare şi trezorerie competitive şi inovative segmentului pe care ne concentrăm, companii de top internaţionale şi locale de dimensiuni mari şi clienţi instituţionali” a declarat Henk Paardekooper, Preşedinte RBS România.