Dintre acestea, 101 sunt administrare din interior şi 15.621 sunt controlate din străinătate. Majoritatea grupurilor rezidente sunt constituite din două sau trei întreprinderi.

În anul 2011, 26% din grupurile de întreprinderi identificate în România erau rezidente, iar 90% dintre acestea aveau două sau trei întreprinderi. Cea mai mare parte a grupurilor de întreprinderi din România îşi desfăşoară activitatea în comerţ, industria prelucrătoare sau construcţii.

Cel mai mare procent de grupuri de întreprinderi au fost identificate, în 2011, în secţiunea comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor (21%), secţiunea industria prelucrătoare (16%), secţiunea construcţii (14%).

Grupurile de întreprinderi rezidente activează în secţiunea comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor (22%), industria prelucrătoare (13%), construcţii (11%) şi activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice (11%).

În funcţie de ponderea numărului de salariaţi, majoritatea subgrupurilor de întreprinderi din România sunt controlate din Germania, Franţa sau Olanda.

Rezultatele anului 2011 indică faptul că pe primul loc, în funcţie de ponderea numărului de salariaţi, se află subgrupurile de întreprinderi controlate de persoane juridice sau persoane fizice situate în Germania (17%), pe locul doi sunt cele controlate din Franţa (11%), în timp ce 8% din subgrupurile de întreprinderi sunt controlate din Olanda.

Analizat în funcţie de ponderea numărului de salariaţi în total grupuri de întreprinderi multinaţionale controlate din străinătate, subgrupurile de întreprinderi controlate din Germania predomină în industria prelucrătoare (7%), în secţiunea comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor (5%) şi în secţiunea informaţii şi comunicaţii (1%).

Subgrupurile de întreprinderi controlate din Franţa domină în industria prelucrătoare (4%), în secţiunea comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor (2%) şi în secţiunea intermedieri financiare şi asigurări (1%).

Subgrupurile de întreprinderi controlate din Olanda 2% se regăsesc în industria prelucrătoare, 2% în secţiunea informaţii şi comunicaţii şi 1% în secţiunea comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor.