”Băncile franceze vor trebui să publice anual o lista tuturor filialelor lor din întreaga lume, ţară cu ţară şi vor trebui să publice natura activităţilor lor”, a afirmat Hollande, în timp ce Franţa se află sub stare de şoc în legătură cu inculparea fostului ministru al bugetului, Jérome Cahuzac, care deţinea un cont în străinătate.
Într-o conferinţă de presă la sfârşitul Consiliului de miniştri, şeful statului francez a anunţat ”crearea unui parchet financiar, cu o competenţă naţională, care poate acţiona în cazuri de corupţiei şi a marilor evaziuni fiscale”.
Paradisurile fiscale trebuie eradicate în Europa şi în lume pentru că aceasta este condiţia pentru păstrarea locurilor de muncă, a insistat preşedintele francez. ”Nu voi ezita să consider drept paradis fiscal orice ţară care refuză să coopereze pe deplin cu Franţa”, a insistat el, potrivit Agerpres. Totodată, normele care reglementează averea funcţionarilor publici vor fi ”pe deplin revizuite”. O Înalta autoritate, ”total independentă, va controla averea şi eventualele conflicte de interese ale miniştrilor, parlamentarilor şi ale importanţilor oficiali”, a adăugat François Hollande, în condiţiile în care cei 34 de miniştri trebuie să-şi publice declaraţiile de avere până luni.