Adrian şi Dana Năstase au depus anterior o cerere de amânare, pe motiv că nu şi-au angajat apărători.

Soţii Năstase nu au fost prezenţi în sala de judecată, la proces asistând doar Irina Jianu, adusă de la Penitenciarul Jilava, ea fiind condamnată în dosarul ‘Trofeul calităţii’.

Instanţa a fost de acord cu amânarea procesului, însă le-a cerut soţilor Năstase să depună până la termenul următor motivele de recurs.

ÎCCJ a decis, în martie 2012, condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj şi achitarea pentru infracţiunea de luare de mită a fostului premier Adrian Năstase, în dosarul Zambaccian.

Instanţa a decis suspendarea executării pedepsei pentru Adrian Năstase sub supraveghere timp de şase ani, perioadă în care fostul premier are obligaţia să se prezinte trimestrial la o secţie de poliţie, să anunţe orice deplasare în afara ţării care depăşeşte opt zile şi orice schimbare de domiciliu.

Magistraţii au mai decis achitarea soţiei lui Adrian Năstase, Daniela Năstase, pentru infracţiunile de complicitate la luare de mită şi pentru spălare de bani şi condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare pentru participaţie improprie la folosirea la autoritatea vamală de documente false.

Fostul premier Adrian Năstase a fost trimis în judecată, pe 5 mai 2010, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul în care este acuzat de luare de mită privind bunurile din China, aşa-numitul dosar "Zambaccian I". Irina Jianu este învinuită de complicitate la dare de mită.

Sursa: Agerpres