Realizarea de către BNR a unui scenariu de criză pe o scădere de 4% a PIB, închiderea pe roş a bursei de la Bucureşti şi tragerea de timp în ceea ce priveşte proiectele europene sunt principalele ştiri ale momentului din domeniul .ro.

Banca Naţională a României lucrează în continuare pe un scenariu macroeconomic care are în vedere o reducere a PIB cu 4% în acest an, în pofida rezultatelor mai slabe decât aşteptările din primul trimestru, a declarat, marţi, viceguvernatorul BNR Cristian Popa, potrivit capital.ro.

Bursa de la Bucuresti a continuat pe rosu a doua sedinta a saptamanii, cu un declin mai temperat si cel mai ridicat rulaj din ultimele trei saptamani. Indicele BET, al celor mai lichide zece companii, s-a depreciat cu 0,26%, o scadere similara fiind consemnata si pe SIF-uri, in timp ce la nivel general, piata a coborat cu 0,76%, relatează zf.ro.

Proiecte aflate in evaluare de 9-10 luni – in cazul a trei programe cu fonduri europene. De cate ori ii auziti pe Guvernanti spunand ca fondurile europene sunt prioritatea numarul 1 a Romaniei si ca situatia cheltuirii acestora este dezastruoasa? Chiar acum cateva minute premierul a amintit din nou acest subiect. Astazi mi s-a confirmat ca una din problemele principale, de care sunt responsabili, culmea, tocmai Guvernantii, este legata de angajatii institutiilor de resort. Sunt putini si depasiti de situatie, scrie hotnews.ro.

Alte titluri importante din economie:

Criza i-ar putea costa pe contribuabilii europeni 16,5% din PIB (standard.ro)

Primele nominalizări pentru ”Maşina Anului în Europa” – 2010 (evz.ro)

OCDE ar putea aplica sancţiuni ţărilor care nu respectă regulile privind taxele (tmctv.ro)

De ce absoarbe România greu banii de la UE? (adevarul.ro)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI al zilei.