Prima conferință a a managerilor de IT din România, “The future of IT, the future of profession” a reunit peste 250 de CIOs, manageri și profesioniști în IT din cele mai importante companii din România, inclusiv din sectorul public. CIO Council este Asociația Directorilor de Tehnologia Informațiilor și Comunicații din România.

“Conferința CIO Council de ieri a punctat din nou că lumea IT-ului este la un moment de cotitură. Trăim o schimbare de paradigmă datorită noilor tehnologii și trenduri, iar rolul CIO se transformă. Departe de a fi o sperietoare a pierderii locurilor de muncă, Cloud-ul și noile tehnologii sunt un factor de progres și marcheză o etapă evolutivă în lumea de business”, a declarat Yugo Neumorni, președinte CIO Council și moderatorul evenimentului.

Conform studiului anual CIO Priorities, efectuat de CIO Council și prezentat de Felix Enescu, bugetele de IT vor crește în 2013 cu 8% față de 2012. Companiile participante se vor concentra pe creșterea veniturilor, achiziția de noi clienți și mărirea cotei de piață. 75% dintre companii și-au bugetat creșterea veniturilor și peste jumătate din ele se așteaptă să realizeze acest obeictiv pe baza câștigării de cotă de piață de la competiție. Investițiile în IT vor viza în principal proiecte care să duca la reducerea costurilor și îmbunătățirea securității.

Consilierul de Stat al primului-ministru, Radu Puchiu, a anunțat intenția Guvernului României de a crea un comitet consultativ în domeniul IT și deschiderea, în cadrul CIO Council România, a secțiunii dedicate directorilor din sectorul public. Puchiu a apreciat pozitiv invitația de a deveni membru al CIO Council România. Calin Rangu, CEO al CIO Council, a prezentat proiectului asociației de a susține un management IT profesionist în sectorul public, prin intermediul conceptului de CIO Office Guvernamental, model similar celor din SUA si UK.