Contului de consemnare nu îi sunt ataşate comisioane sau dobânzi, iar pentru deschiderea şi utilizarea contului curent se oferă condiţii speciale: comision de deschidere şi de administrare cont curent 0 pentru cont în lei sau valută, comision pentru plăţi în lei şi valută 0, cu excepţia comisionului băncilor corespondente.

Cardul VISA Business ataşat contului curent are, de asemenea, comisioane 0 pentru emitere, administrare şi retragere numerar la ATM-urile şi POS-urile băncii.

“Extindem gama produselor şi serviciilor special concepute pentru anumite profesii, venind de această dată în sprijinul birourilor individuale şi al societăţilor civile profesionale de executori judecătoreşti cu un instrument eficient, cu zero costuri de utilizare”,  a declarat Yakup Cil, Vicepreşedinte Credit Europe Bank România.

Prin contul de consemare al executorului judecătoresc sunt tranzitate sumele depuse ca garanţie pentru cei interesaţi să participe la licitaţii mobiliare / imobiliare precum şi sumele încasate în cadrul procedurilor execuţionale ( poprire / mobiliară / imobiliară). Executorul judecătoresc este autorizat să dispună de sumele intrate în contul său de consemnare, conform dispoziţiilor legale, fără a putea să solicite eliberarea de numerar pentru sine.

Sumele din cont se eliberează după trecerea termenului de consemnare – 15 zile, dacă nu este specificat altfel de către executor, în hotărârea judecătorească sau în actele licitaţiei.