Marţi, acţiunile celui de-al doilea mare producător auto din SUA au scăzut la bursa de la New York cu 4,6%, la 13,14 dolari, cel mai semnificativ declin din iunie anul trecut, deşi rezultatele financiare înregistrate în trimestrul patru din 2012 au depăşit estimările analiştilor.
Ford Motor Co a prognozat marţi că în acest an va înregistra pierderi de două miliarde de dolari în Europa, după ce anterior anunţase că se aşteaptă la pierderi de aproximativ 1,5 miliarde de dolari. Directorul financiar al companiei americane, Bob Shanks, s-a declarat surprins de declinul acţiunilor la bursă, apreciind că noile pierderi anunţate de Ford nu sunt semnificativ diferite de cele înregistrate anul trecut în Europa, în valoare de 1,75 miliarde de dolari.

Ford a anunţat marţi că în trimestrul patru din 2012 vânzările şi profitul au depăşit estimările, potrivit Agerpres. Excluzând elementele excepţionale, profitul pe acţiune a fost de 31 de cenţi, depăşind estimările analiştilor, de 25 de cenţi. Veniturile au urcat cu 5,5%, la 36,5 miliarde de dolari. În ultimul trimestru al anului trecut, Ford a câştigat 1,9 miliarde de dolari în America de Nord, dar a pierdut 732 milioane de euro în Europa. Pe ansamblul anului trecut, Ford a realizat un profit net de 5,67 miliarde de dolari, în scădere cu 5% comparativ cu 2011.
La sfârşitul lunii octombrie 2013, Ford a anunţat că are de gând să-şi reducă cu 13% efectivele din Europa, aceste măsuri urmând să-i permită să realizeze economii anuale de 450-500 milioane de dolari.
În România, Ford Motor a început anul trecut producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford.