Vânzările de bilete pentru filmele importate s-au ridicat la 8,8 miliarde de yuani, sau 51,54% din vânzările totale de bilete, ceea ce înseamnă că pentru prima dată în ultimii nouă ani filmele străine au devansat filmele chineze în termeni de încasări.

Producătorii chinezi de filme au realizat anul trecut 893 de filme, incluzând 745 filme de ficţiune şi 33 de filme de animaţie, arată datele publicate miercuri de Administraţia de stat pentru radio, film şi televiziune din China (SARFT).

‘China este acum al treilea mare producător mondial de filme şi a doua mare piaţă de film’, a declarat directorul SARFT, Tong Gang. ‘Chiar dacă încasările filmelor domestice au fost devansate de cele ale filmelor importate, cota de piaţă de 48,46% este mai mare decât estimările de la începutul anului după semnarea unui nou acord între China şi SUA în domeniul filmului’, a adăugat Gang.

În 2012, doar 34 de filme străine (majoritatea superproducţii de la Hollywood) au fost admise în China potrivit regimului de împărţire a veniturilor rezultate din vânzarea de bilete convenit de China şi SUA.
Sursa: Agerpres