Pe fondul crizei, companiile de construcții din Emiratele Arabe Unite au anulat proiecte în valoare totală de aproape 760 de miliarde de dolari. Acum, a doua mare econonime din Emiratele Arabe Unite, după Abhu Dabi, Dubaiul reia investițiile pentru câteva din proiectele suspendate în timpul crizei financiare mondiale. Criza a provocat căderea valorii proprietăților imobiliare din emirat cu 65% și a determinat mai multe companii să amâne sute de lucrări.

Printre cele reluate se numără și construcția celui mai mare mall din lume în cadrul unui complex de shopping și grădini mai mari decât parcul Hyde din Londra, emiratul sperând astfel să revitalizeze piața imobiliară, blocata după criza financiară din 2008-2009, informează The National, în ediția online.

”Mall of The World”, cu a fost supranumit Mohammed Bin Rashid City, va include zone pentru cumpărărturi, 100 de hoteluri, zone rezidenţiale şi spaţii verzi, plus cele mai mari galerii de artă din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Mall-ul, care va fi amplasat în centrul Dubaiului, este proiectat să primească 80 de milioane de clienți pe an. Costurile proiectului sau termenle de construcție nu au fost precizate.
 
Dubaiul a acumulat datorii de 113 miliarde de dolari pentru a se transforma într-un hub comercial și turistic. Emiratul are de platit, în 2013, datorii de 7 miliarde de doalri, iar în 2014 vor ajunge la maturitate plăți de 32 miliarde de dolari, potrivit Bank of America Merrill Lynch, citată de The National.
Sursa: www.thenational.ae