Sunt vizate modelele din gama SUV Escape, produse în perioada 8 martie – 26 noiembrie 2012. Aceste modele au probleme la programele de control a motorului, care ar putea duce la supraîncălzirea motorului, pierderi de combustibili şi ar putea cauza incendii.
Luna acesta, Ford a rechemat la service peste 89.000 de SUV-uri Escape şi sedanuri Fusion în America de Nord deoarece motorul de 1,6 litri se poate supraîncălzi şi aprinde. Compania primise 13 rapoarte privind incendii la acest tip de vehicule.
Proprietarii vehiculelor pot veni la service începând de luni pentru reparaţii gratuite, a anunţat ministerul Transporturilor de la Seul.

Săptămâna acesta, Mark Fields, directorul operaţional al producătorului auto american, a afirmat că decizia Ford Motor de a rechema la service anumite modele nu afectează vânzările. ‘Cred că, pe ansamblu, vânzările noastre merg bine’, le-a declarat reporterilor Mark Fields, adăugând că percepţia consumatorilor privind calitatea produselor Ford este bună.

În România, Ford Motor a început în 25 iunie producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford. (Sursa: Agerpres)