”Trecătorul cinstit care a găsit preţiosul plic cu 507 cecuri s-a conformat legii şi l-a adus la poliţie, de unde proprietarul său îl va putea recupera’, a spus într-un comunicat Western Wall Heritage Foundation, instituţia israeliană care administrează Zidul Plângerii.
Conform tradiţiei, credincioşii evrei introduc o hârtie rulată pe care şi-au scris dorinţele şi speranţele în spaţiile dintre pietrele zidului, rămăşiţe ale celui de-al doilea templu evreiesc distrus de legiunile romane ale lui Titus în anul 70 al erei creştine.
”În plic se găseau sute de cecuri fiecare de aproape un milion de dolari şi el a fost adus la biroul de obiecte pierdute al poliţiei”, a declarat AFP purtătorul de cuvânt al instituţiei, Micky Rosenfeld.
”Verificăm originea lor şi se pare că este vorba de cecuri adevărate”, a adăugat el, precizând că actele provin din diferite ţări. Western Wall Heritage Foundation a anunţat că sunt ”cecuri din Nigeria”, subliniind că primeşte din când în când cecuri din ţări africane, ”majoritatea neacoperite”.

Sursa: Agerpres