Prezent la Gala Asociației Naționale a Exportatorilor și Importatorilor Români (ANEIR) – unde EximBank a fost desemnată cea mai dinamică bancă în 2012 în relațiile cu exportatorii, oficialul băncii a punctat și faptul că strategia de afaceri pentru perioada următoare este gândită astfel încât să asigure o creștere consistentă a portofoliului de clienți, inclusiv prin extinderea rețelei teritoriale.  

“Știm că exportatorii au așteptări mari în ceea ce ne privește și vreau să îi asigur că vom trata cu mare atenție acest segment important pentru economia românească. Avem o colaborare îndelungată cu ANEIR, care a fost constant un partener de discuții esențial pentru stabilirea unei direcții comune de acțiune și un liant între bancă și exportatori. Am început încet-încet să mutăm centrul de greutate de pe garanțiile de stat pe asigurarea creditelor de export și asigurarea investițiilor românești de capital în străinătate și ne așteptăm ca acest lucru să fie bine primit de companiile care dezvoltă afaceri peste granițe”, a adăugat președintele EximBank.
Pentru a facilita accesul la produsele special destinate exportatorilor, EximBank a implementat pe site-ul propriu (www.eximbank.ro) o platformă de vânzare on-line a polițelor de asigurare care permite și calcularea  costurilor.