Potrivit DNA, medicul a încercat zădărnicirea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei privindu-l pe Adrian Năstase.

Şerban Brădişteanu este acuzat de favorizarea infractorului, în legătură directă cu infracţiunile asimilate celor de corupţie şi prevăzută în Legea 78/2000.

Procurorii anticorupţie susţin că, deşi nu a făcut nicio menţiune cu privire la necesitatea unei intervenţii chirurgicale cardio-vasculare în fişa medicală a persoanei condamnate, inculpatul Brădişteanu şi-a arogat fără drept calitatea de a emite opiniile oficiale ale spitalului, a preluat controlul asupra comunicării publice şi a transmis că persoana condamnată are şi alte afecţiuni medicale, care, în realitate, erau secundare celor urgente gestionate deja de un alt medic.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Adrian Năstase a fost condamnat la 2 ani de închisoare, în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Sursa: Agerpres