Astfel, un bilet unic valabil timp de 60 de minute de la prima validare, cu număr nelimitat de validări în perioada de valabilitate atât la Metrorex, cât şi la RATB, va costa 5 lei.

Biletul unic cu 10 călătorii de câte 60 de minute pentru fiecare călătorie, cu număr nelimitat de validări pentru fiecare călătorie în perioada de valabilitate atât la Metrorex, cât şi la RATB, va costa 30 de lei.

Abonamentul unic de o zi, valabil timp de 24 de ore de la prima validare, cu număr nelimitat de validări în perioada de valabilitate atât la Metrorex cât şi la RATB va costa 16 lei.
 
RATB precizează că biletele şi abonamentele menţionate acceptă ultima validare cu un minut înainte de expirarea duratei de valabilitate şi, după ultima validare, permit continuarea călătoriei până la capătul liniei, cu vehiculele RATB sau până la ieşirea din staţie, cu trenurile Metrorex, indiferent de durata călătoriei. Abonamentul de o zi este valabil 24 de ore, începând de la ora validării.

Titlurile de transport existente în ofertele RATB şi Metrorex rămân valabile

Titlurile de transport existente deja în ofertele Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) şi Metrorex vor putea fi utilizate în continuare, chiar dacă, începând de mâine, vor fi introduse biletele unice valabile în ambele reţele de transport, informează un comunicat al RATB, remis vineri AGERPRES.

„Vechile titluri de călătorie emise de RATB şi Metrorex pot fi utilizate în continuare în ambele reţele de transport. În schimb, noile titluri de călătorie, respectiv biletele unice, nu sunt valabile pe liniile Expres sau pe liniile cu tarif special din reţeaua RATB şi trebuie să fie validate de fiecare dată, la urcarea în mijloacele de transport, la validatoarele contactless”, se arată în comunicat.

Biletele vor fi puse în vânzare, începând cu 3 noiembrie, la cele 229 de centre din reţeaua RATB şi în 97 de centre din reţeaua Metrorex.

Proiectul este realizat în baza Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 159/28.09.2012 privind integrarea tarifară pentru sistemul de transport public din Municipiul Bucureşti.

Sursa: Agerpres