”Pană în 15 noiembrie angajaţii îşi pot primi banii, în funcţie de mersul economic al combinatului”, a punctat oficialul. Notificarea oficială a României în privinţa ajutorului de urgenţă acordat Oltchim va fi transmisă Comisiei Europene până la finalul acestei săptămâni.
Banii necesari pentru repornirea combinatului Oltchim au fost atraşi, conform sursei citate, din avansurile plătite în cadrul contractelor de furnizare ale societăţii.

”La Oltchim va avea loc o restructurare tehnologică şi vor fi aplicate etapele de pornire a combinatului. Am avut bani din avansuri pentru contractele de furnizare”, a mai spus Rodin Traicu, citat de Agerpres.

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a raportat pierderi de 308,5 milioane de lei pe primele nouă luni, în creştere cu peste 128,73 milioane de lei (71%), faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, când a înregistrat pierderi de 179,77 milioane lei.

Potrivit raportărilor transmise marţi Bursei de Valori Bucureşti (BVB) de către companie, veniturile totale au scăzut aproape la jumătate, de la circa 1,36 miliarde de lei la 721,9 milioane de lei, iar cheltuielile totale au scăzut de la 1,257 miliarde lei la 1,030 miliarde de lei.

Cifra de afaceri netă a scăzut în perioada menţionată de la 1,257 miliarde de lei la 693,65 milioane de lei. La data de 30 septembrie, compania avea creanţe de încasat de 90,82 milioane de lei şi datorii de peste 2,65 miliarde de lei.