Potrivit secretarului de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Rodin Traicu, ajutorul de urgenţă pentru combinatul din Râmnicu Vâlcea se ridică la 20 milioane euro.

Premierul Victor Ponta anunţa, în urmă cu o săptămână, că a fost trimisă scrisoarea privind notificarea oficială a Comisiei Europene pentru un ajutor în cazul Oltchim.

”Scrisoarea a fost trimisă vineri (5 octombrie n.r.).(…) După cum aţi văzut, din cauza situaţiei pe care am moştenit-o la Oltchim în ultimii ani, acum orice leu pe care vrem să-l dăm pentru plata salariilor sau pentru repornirea combinatului este imediat luat de către unul din creditori. Aşa încât trebuie să găsim soluţia juridică prin care, când dăm acel împrumut de salvgardare sau când băncile ar fi dispuse să crediteze din nou, să nu plece banii din contul Oltchimului spre unul dintre creditori, care vrea să-şi recupereze banii”, preciza Ponta.

Consiliul de Administraţie al Oltchim a aprobat, la începutul acestei săptămâni, planul de repornire a combinatului, potrivit Agerpres. Începând cu data de 20 octombrie va fi pregătită instalaţia ‘Electroliză membrană’ în vederea demarării producţiei de produse clorosodice, iar în săptămâna 22-28 octombrie instalaţia va fi pornită propriu-zis.