În perioada 1 ianuarie – 31 august 2012, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a scăzut cu 3%, din cauza cifrelor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-4,6%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-1,2%).

Creşteri s-au înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+2,1%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+0,4%).

Tot în aceeaşi perioadă a anului, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 2,5%.

În activitatea serviciilor de piaţă prestate populaţiei, ca serie brută, în primele opt luni, s-a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,1% mai mică faţă de intervalul similar din 2011, în mare parte provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-5,1%) şi activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (-2,3%). Pe de altă parte, majorări s-au înregistrat la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+18,1%), la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+8,7%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+4,4%).

De asemenea, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie-31 august a.c., a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,1% sub nivelul din perioada similară din anul anterior.

În august 2012, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie brută, a înregistrat o scădere de 1,2%, comparativ cu luna anterioară din cauza scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-3,3%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (-0,7%). Pe de altă parte, potrivit Agerpres, creşteri au înregistrat activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+2%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,4%).

Datele provizorii ale INS arată că volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august a.c., faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,8%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, conform aceleiași surse, în august 2012 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o creştere cu 2,5%, provenită de la cifrele consemnate la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+5%), la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,5%), la activităţi ale agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+3,9%) şi la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (+1,8%). Singurele servicii unde s-a înregistrat o scădere (-1,7%) au fost cele de coafură şi de înfrumuseţare.

Potrivit INS, cifra de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie brută, în luna august 2012, comparativ cu luna corespunzătoare, a înregistrat pe total o diminuare de 5,8%, determinată de scăderii înregistrate la comerţul cu autovehicule (-8,7%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (-3,3%), precum şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-1,6%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, dar şi întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 14,9%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, a înregistrat o scădere cu 2,2%, în august, faţă de aceeaşi lună din anul anterior.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, ca serie brută, a înregistrat, în august 2012, o cifră de afaceri cu 0,5% mai mică faţă de luna august din anul precedent, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-5,7%) şi de la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (-0,5%). Creşteri s-au înregistrat la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+34,8%), la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+25,9%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+11,1%).

De asemenea, activitatea serviciilor de piaţă prestate populaţiei, ca serie ajustată, a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,4% sub nivelul din luna august 2011.