”Nu vă ascund faptul că din datele pe care le am deja există o intenţie de cumpărare, este o firmă din Italia, din câte am înţeles, care ar vrea să cumpere grupul Mechel din România, dar sunt discuţii preliminare, urmează ca dânşii să vină cu precizări din punctul acesta de vedere”, a declarat Liviu Pop, citat de Agerpres.

El a mai spus că din discuţiile pe care le-a avut cu reprezentantul grupului Mechel în România, vânzarea se face cu menţinerea activităţii combinatelor şi fără schimbarea destinaţiei, deşi a precizat că fiind vorba de o afacere privată, guvernul nu prea poate să intervină.

Compania rusă Mechel vrea să se retragă din România şi speră să obţină 150 milioane de dolari din vânzarea combinatelor Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte, Ductil Steel şi Laminorul Brăila, potrivit publicaţiei ruse ”kommersant.ru”.
Astfel, Mechel Târgovişte a fost cumpărat pentru 4 milioane de dolari şi este vândut pentru 46 milioane de dolari, Mechel Câmpia Turzii a fost achiziţionat pentru 3 milioane de dolari şi scos la vânzare pentru 33 milioane de dolari. Pentru Ductil Steel Mechel a plătit 198 milioane de dolari şi este vândut cu doar 39 milioane de dolari, în timp ce Laminorul Brăila a fost achiziţionat cu12 milioane de dolari şi este vândut cu 32 milioane de dolari.