Guvernul a aprobat în acest sens un memorandum cu tema ”Atenuarea efectelor sociale negative generate de situaţia economico-financiară de la Oltchim”, elaborat de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri referitor la situaţia de la Oltchim.

”Din cauza dificultăţilor de asigurare a materiilor prime şi a disponibilităţilor financiare, rezultatul a fost întreruperea activităţii, acumularea de datorii şi întârzierea drepturilor către salariaţi. Pentru evitarea riscului apariţiei de excluziune socială şi pentru a evita apariţia unor probleme sociale suplimentare, în memorandum se propune sprijinirea salariaţilor şi a familiilor acestora prin acordarea (…) de ajutoare de urgenţă în valoare de 1.400 de lei de salariat”, a precizat Zaharescu.

Plata se va face în două tranşe, din fondurile puse la dispoziţie de Ministerul Muncii. Zaharescu nu a precizat data la care angajaţii îşi vor primi banii.

Întrebat dacă şi conducerea combinatului va beneficia de ajutor, el a spus că sprijinul financiar se va oferi ‘în condiţiile legii’ pentru toţi angajaţii.