”București Mall este un proiect de pionierat în România, care, pentru brandurile care s-au dezvoltat o dată cu noi, a reprezentat o platformă de creștere a business-ului. Am conturat piața atunci și în repetate rânduri ulterior – adaptându-ne la modelele occidentale ale conceptului de ife center și integrand primul cinematograf multiplex și prima zonă de food-court în proiect. În mod firesc, urmează o nouă etapă, în care este primordial să fim vizionari, creativi și dinamici”, spune Ali Ergun Ergen, CEO Anchor Grup.

Deschiderea București Mall a revoluționat conceptul “magazinului universal”, care a devenit un spațiu complex cu multiple oportunități de petrecere a timpului liber – bowling, cinema, săli de entertainment, concerte, lansări de carte. În același timp, a fost marcat un pas important în evoluția stilului, a modei și a conceptului de shopping în România.

Cu ocazia aniversării a 13 ani, magazinele din București Mall afișează discount-uri de 13% în 8-9 septembrie.

București Mall  a fost deschis în anul 1999, iar doi ani mai târziu și-a schimbat mixul de magazine, aducând noi branduri pe piața românească. În anul 2003, centrul comercial și-a mărit capacitatea parcării și a construit un al treilea etaj. În anul 2007, București Mall a fost extins cu 9.000 mp suprafață închiriabilă și cu o parcare pe mai multe niveluri pentru 800 de mașini.

În prezent, Bucuresti Mall oferă peste 140 de magazine și o largă varietate de modalități pentru petrecerea timpului liber, divertisment și shopping.

Grupul Anchor este prezent în România din 1997. Portofoliul său include proiecte de retail, centre rezidenţiale şi clădiri de birouri. Printre dezvoltările Anchor Grup în România se numără Bucureşti Mall, primul centru comercial modern din România; Plaza România, Shopping MallDova, centru comercial deschis în Chişinău, Republica Moldova; Anchor Plaza, prima clădire de birouri de clasă A integrată cu un centru comercial şi InCity Residences, ansamblu rezidenţial situat în centrul oraşului. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la 250 milioane de euro.

Anchor Grup este parte a FIBA Group, corporaţie turcă, ce deţine investiţii cheie în domeniul bancar, de leasing, asigurări şi management portuar. Cu un portofoliu extins de 74 de companii în peste 12 ţări ,  FIBA Group deţine în România şi Credit Europe Bank.