Greva însoţitorilor de bord a provocat deja anularea a jumătate dintre zborurile de scurt şi mediu curier la aeroportul din Frankfurt, fiind anulate, de asemenea, şi zboruri lung curier, potrivit unei purtătoare de cuvânt a companiei, care a precizat că este vorba de 180 de curse anulate în total.

La aeroportul Berlin-Tegel, unde greva se desfăşoară între orele 03.00 şi 11.00 GMT, Lufthansa a anulat zboruri de scurt şi mediu curier, fiind de aşteptat întârzieri şi anulări de curse şi la Munchen. În aceste trei aeroporturi, vor fi şi alte anulări de zboruri în cursul zilei, a avertizat purtătoarea de cuvânt.

Greva a debutat la ora 04.00 GMT la aeroportul din Frankfurt, al treilea cel mai mare din Europa, unde va dura până la ora 12.00 GMT. La aeroportul din Munchen, protestul se va desfăşura între orele 11.00 şi 22.00 GMT.

Aşa cum a anunţat UFO, greva este de o amploare mai mare decât cea de vineri, limitată doar la aeroportul din Frankfurt şi care a durat opt ore. Mişcarea de protest a fost decisă de sindicat după eşecul negocierilor cu conducerea companiei privind salariile şi condiţiile de muncă.

În luna aprilie, UFO a cerut o creştere a salariilor cu 5% pe 15 luni, aplicată retroactiv începând cu 1 ianuarie, după ce timp de trei ani aceste salarii au stagnat. De asemenea, sindicatul respinge folosirea de personal de cabină angajat pe durată determinată, sistem la care Lufthansa a început să recurgă din luna iunie la Berlin. Potrivit responsabilului de personalul pentru traficul de pasageri din cadrul Lufthansa, Peter Gerber, compania a propus o creştere a remuneraţiilor cu ‘circa 3,5%’.
Sursa: Agerpres