În urma discuţiilor purtate până în prezent, ”înaintea plecării lor va exista deja o schiţă a măsurilor ce trebuie luate”, a mai afirmat sursa citată. Măsurile de austeritate bugetară pentru anii 2013 şi 2014 ar fi trebuit finalizate luna trecută, dar cele două runde de alegeri legislative anticipate au condus la întârzierea lor.

Liderii coaliţiei guvernamentale au ajuns miercuri la un acord de principiu în privinţa măsurilor de austeritate cerute de creditorii internaţionali, după ce premierul Antonis Samaras le-a spus că Grecia nu are altă opţiune. El i-a avertizat şi asupra scăderii lichidităţilor de care dispune statul, motiv pentru care guvernul grec intenţionează să emită luna aceasta bonuri de tezaur în valoare de circa 6 miliarde de euro, potrivit ministerului de finanţe.

Aceste măsuri sunt o condiţie pentru deblocarea în luna septembrie a unei tranşe de împrumut în valoare de 31,5 miliarde de euro, din planul de salvare de 130 de miliarde de euro convenit cu Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Centrală Europeană. Potrivit presei elene, noile reduceri de cheltuieli vor afecta în principal pensiile, securitatea socială şi salariile funcţionarilor publici. (Sursa: Agerpres)