Proama şi-a început operaţiunile în ianuarie şi de atunci a încheiat peste 100.000 de contracte, reiese din datele făcute publice de Generali. Compania subliniază că prin achiziţia Proama îşi va extinde activitatea pe una din pieţele de asigurări cu cea mai mare creştere din Europa Centrală şi de Est.
Luna trecută, agenţia de evaluare Standard and Poor’s a coborât ratingul grupului francez de asigurări Groupama la BB de la BBB minus, citând gradul insuficient de adecvare a capitalului. Standard and Poor’s a precizat că a decis să retrogradeze grupul Groupama şi subsidiarele sale în categoria ”junk” (nerecomandat pentru investiţii) după ce a analizat profilul financiar şi de business al companiei în urma recentelor decizii ale echipei manageriale de a îmbunătăţi gradul de adecvare a capitalului. Aceste acţiuni au constat în principal în reducerea expunerii pe riscurile imobiliare şi vânzarea mai multor entităţi.
Groupama are 38.500 de angajaţi şi este prezent pe 14 ţări, în special în Europa. În ultima vreme grupul francez a fost supus la presiuni pentru vânzarea unor active după ce autoritatea franceză de reglementare Autorite de Controle Prudentiel a cerut grupului să-şi îmbunătăţească solvabilitatea, grav afectată de expunerea pe obligaţiunile suverane greceşti.
Groupama Asigurări are în România o reţea de peste 300 de agenţii şi puncte de lucru. Groupama Asigurări a luat naştere din fuziunea Asiban şi BT Asigurări Transilvania şi a integrării structurii de vânzări a OTP Garancia.
Grupul italian Assicurazioni Generali SpA, al treilea mare grup de asigurări din Europa, a înregistrat anul trecut, o scădere de 49,7% a profitului, până la 856 milioane de euro, sub estimările analiştilor, motivul principal fiind deprecierea valorii bondurilor greceşti.
Generali PPF Holding este înregistrată în Olanda şi are sediul central în Praga (Republica Cehă). Generali PPF Holding BV este o companie rezultată din joint venture-ul realizat între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%).
În România, Generali ocupă locul 4, după volumul de prime brute subscrise în 2011 pe asigurări de viaţă, şi locul 7 în topul asigurătorilor de non-viaţă. (Sursa: Agerpres)