Restul de până la 100 de miliarde de euro constituie o ‘rezervă de securitate’, a adăugat Luis de Guindos, subliniind că ţara sa va rambursa în totalitate fondurile împrumutate. ‘Suntem responsabili pentru rambursare. Sunt convins că nu va exista nici cea mai mică pierdere pentru creditori’, a declarat Luis de Guindos. Acesta a adăugat că Spania îşi va modifica modelul de creştere pentru a se concentra pe exporturi în loc de construcţii şi ar putea oferi o surpriză pozitivă în următorii trei ani.

Potrivit unei propuneri publicată joi pe pagina de Internet a Ministerului olandez de Finanţe, planul de sprijinire a Spaniei prevede un prim pachet de 30 de miliarde de euro preconizat pentru luna iulie, urmat deo nouă tranşă de 45 miliarde de euro la mijlocul lunii noiembrie.

Rezultatele analizei efectuate de companiile de consultanţă Oliver Wyman şi Roland Berger, arată că sectorul bancar spaniol are nevoie de o sumă totală maximă cuprinsă între 51 şi 62 de miliarde de euro pentru recapitalizare.
Sursa: Agerpres