Peste două milioane de români și-au propus să plece în această vară în concediu, litoralul românesc fiind una dintre primele destinații alese. Pentru cei care au decis să își petreacă concediul în străinătate, Bulgaria, Turcia și Grecia se număra printre țările alese ca destinație de vacanță. Suma medie pe care un turist roman dorește să o cheltuiască într-un concediu petrecut în țară este de 140 euro/persoana, în timp ce pentru un concediu petrecut în străinătate, românii sunt dispuși să plătească 410 euro/persoană, reiese dintr-o analiză a echipei BCR Cercetare. Direcția oferă:

<DIR>
1. Folosiți cardul pentru plăți la comercianți. Comisionul este zero, este cea mai simplă și sigură metodă de plată.
2. Folosiți bancomatele propriei bănci. Pentru cardurile de debit BCR retragerile de numerar de la oricare din ATM-urile din Erste Group au același comision ca ATM-urile BCR din România. Așadar, dacă vizitați Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, Ucraina, Republica Moldova, nu plecați cu banii cash din România, ci folosiți bancomatele băncilor membre ale Erste Group.
3. Acoperiți tastatura când introduceți codul PIN.
4. Utilizați retragerea de bani de la ATM-urile băncilor locale membre Erste Group în locul caselor de schimb valutar obscure sau schimbați bani doar la bănci.
5. Bucurați-vă de plata în 24 Rate Egale cu Dobânda 0% prin utilizarea cardurilor de credit BCR în rețeaua de comercianți parteneri la plata în rate, pentru a vă plăti vacanța sau cumpărăturile pentru concediu. Cateva exemple: agențiile de turism Perfect Tour sau Happy Tour, hypermarket Real si Metro, rețeaua de magazine cu electronice și electrocansmice Altex, Media Galaxy sau Domo, Kika, dealerii Vodafone Ilex și Arsis, farmaciile Sensiblu sau partenerii de la BCR Asigurări.
6. Folosiți cardurile de credit pentru a plăti la comercianți cumpărăturile de vacanță beneficiind de perioada de grație (până la 53 de zile în cazul BCR.
7. Profitați de bonusarea plăților cu cardurile BCR pentru plățile direct la comercianți. BCR oferă puncte de loialitate pentru fiecare leu cheltuit cu cardul bancar.
8. Urmăriți extrasele de cont, de oriunde din lume, cu ajutorul Canalelor Alternative (internet și phone banking).
9. Interesați-vă înainte să plecati în vacanță care sunt plafoanele zilnice de retragere numerar ale băncii cu care lucrați.
10. Nu uitați numărul de telefon de la serviciul de asistență carduri care funcționează non-stop.
</DIR>