Ina Drew, în vârstă de 55 de ani, directorul general de investiţii (chief investment officer – CIO) al băncii şi o veteran de 30 de ani în cadrul companiei, se va retrage, a spus banca. Ea va fi înlocuită de Matt Zames, un executiv al băncii de investiţii a JP Morgan.
CEO Jamie Dimon a spus că “vastele contribuţii ale lui Drew în cadrul companiei noastre nu trebuie umbrite de aceste evenimente”. El a subliniat că banca rămâne “foarte puternică”.
“Menţinem un bilanţ solid şi un capital puternic rezistent la obstacole de acest gen şi vom învăţa din aceste greşeli şi vom rămâne extrem de concentraţi pe clienţii noştri, care contează pe noi în fiecare zi”, a spus Dimon.
JP Morgan, cea mai mare bancă din SUA, încearcă să minimizeze pagubele în urma greşelilor din tranzacţionare, despre care Dimon a admis că vor complica eforturile băncilor de a lupta împotriva unor schimbări de reglementare.
Drew, unul din cei mai bine plătiţi oficiali ai JP Morgan, s-a oferit să demisioneze de câteva ori de când Dimon a dezvlăuit joi pierderile din tranzacţionare,a declara pentru Associated Press o sursă apropiată discuţiilor.
Cel puţin alţi doi executive din cadrul băncii vor fi responsabili pentru greşeala din tranzacţionare, a spus sursa.
Drew supraveghea divizia băncii responsabilă pentru pierderea de 2 miliarde dolari. Dree a fost plătită cu 15,5 milioane dolari anul trecut  şi cu 16 milioane dolari în 2010, făcând din ea unul din cei mai bine plătiţi oficiali ai JP Morgan.