Totodată, 20 de zboruri au fost anulate iar 2.000 de pasageri au rămas în aeroport, potrivit cotidianului La Repubblica, care apreciază că acesta este cea mai mare perturbare cauzată de ninsoare în capitala Italiei.
Avioanele sunt blocate nu din cauza stratului subţire de zăpadă de pe pistă, ci a lipsei de utilaje pentru dejivrarea aripilor. ”Stăm de patru ore la bordul avionului şi nimeni nu ne spune nimic, iar pasagerii sunt tot mai nervoşi. Nici chiar comandantul aeronavei nu ne poate da indicaţii cu privire la zbor, deoarece nici el nu reuşeşte să obţină indicaţii de la turnul de control, de mai multe ore”, a declarat un jurnalist al cotidianului menţionat, el însuşi pasager al unui zbor spre Torino.
Pe Aeroportul Leonardo da Vinci au fost doar trei utilaje în funcţiune, insuficiente pentru traficul mare, având în vedere că tot echipamentul a fost destinat zborurilor internaţionale.
După cinci ore, zborurile au fost anulate, iar la Terminalul 3 aproximativ 2.000 de pasageri au rămas în aeroport, fără să ştie dacă şi când vor putea pleca. (Sursa: Agerpres)