Totuși, rămâne un mister ce se întâmplă în interiorul „regatului sihastru”, în condiţiile în care informaţiile nu sunt disponibile sau de încredere. Iată înă câte ceva din ceea ce ştim despre această ţară izolată:

Coreea de Nord a creat recent propriul său fus orar: Pyongyang Standard Time – Ora Phenian-ului – Începând cu 15 august, țara a trecut la Ora Phenian-ului. Acest lucru va aduce Coreea de Nord înapoi la fusul orar utilizat în peninsula coreeană înainte de ocupaţia japoneză.

Costă 8.000 de dolari ca un nord-coreean să fugă din ţară – De când Kim Jong-un a preluat puterea, fuga din Coreea de Nord este mai scumpă. Costul unei dezertări este de aproximativ 8.000 de dolari pentru a ajunge în China. Această sumă este cu mult faţă de cât îşi poate permite majoritatea nord-coreenilor, având în vedere că PIB-ul pe cap de locuitor este de 1.800 de dolari.

Costul anual al coniacului destinat fostului lider Kim Jong-Il era de 800 de ori mai mare faţă de venitul anual mediu în Coreea de Nord – Potrivit relatărilor, fostul lider Kim Jong-Il, tatăl lui Kim Jong-un, cheltuia aproximativ 1,2 milioane de dolari pe coniac Hennessy, în fiecare an. Venitul mediu anual în Coreea de Nord se estimează a fi între 1.000 și 2.000 de dolari. În acest calcul s-a folosit o medie de 1.500 de dolari anual.

Nord-coreenii născuţi după războiul coreean sunt în medie cu aproximativ 5 cm mai scunzi decât sud-coreenii – Această diferență de înălțime este atribuită faptului că 6 milioane de nord-coreeni au nevoie de alimente, iar o treime dintre copii sunt subnutriti cronic.

Coreea de Nord spune că are o rată de alfabetizare de 100% – CIA spune că oamenii alfabetizați, care pot scrie şi citi sunt cei cu vârstă peste 15 ani.

Există 28 de tunsori aprobate de stat – Potrivit publicaţiei Time, "Femeile au voie să aleagă unul din 14 de stiluri; femeile căsătorite sunt instruite să aibă părul scurt, în timp ce doamnelor singure le este permis să aibă păr mai lung." Bărbaţilor le este „interzis să poarte un păr mai lung de 5 cm, în timp ce firul de păr la bărbaţii mai în vârstă poate ajunge la 7 cm."

Averea netă a lui Bill Gates este estimată ca fiind de 5 ori mai mare decât PIB-ul Coreei de Nord – Averea netă a omului de afaceri american Bill Gates este esteimată la 79,5 miliarde de dolari. Trading Economics estimează PIB-ul Coreei de Nord, la 15,45 miliarde de dolari. (Nu există date oficiale ale Băncii Mondiale în acest sens)

În cazul în care capitala Coreei de Nord ar fi un oraş american, acesta ar fi al 4-lea cel mai populat – Populația Phenian-ului este de 2,843 milioane de oameni. Teoretic, aceasta ar depăşi cel de-al patrulea cea mai populat oraş din SUA şi anume Houston, care are o populaţie de 2,23 milioane de oameni.

Naţionala de fotbal a Coreei de Nord a marcat un gol în poarta Braziliei la Cupa Mondială din 2010 – Dar au pierdut meciul, cu 2-1.

Coreea de Nord este cam de mărimea statului american Pennsylvania – Pennsylvania are o suprafaţă de 119.283 de kilometric pătraţi. Coreea de Nord are 120.538 de kilometric pătraţi.

Cu toate acestea, mai puţin de 20% din teritoriul său este teren arabil – Doar 19,5% din pământul Coreei de Nord este arabil. Asta înseamnă aproximativ 22.800 de kilometri pătraţi.

Numărul celor apţi pentru serviciul militar în Coreea de Nord este de 2,5 ori mai mare decât populaţia Norvegiei – Există 6,515 milioane de bărbați apţi pentru serviciul militar și 6,418 milioane de femei disponibile. Împreună înseamnă 12,933 milioane. Populaţia Norvegiei este de aproximativ 5,1 milioane.

Doar 2,83% din drumurile din Coreea de Nord sunt asfaltate – Există 25.554 kilometri de drumuri în Coreea de Nord, dar numai 724 km sunt asfaltaţi.

De fapt, în timp ce toate de drumurile din Coreea de Nord ar putea încercui planeta Mercur de 1,5 ori, drumurile pavate din ţară ar acoperi de exemplu aproape distanţa de la Arad la Constanţa – Lungimea totală a drumurilor din Coreea de Nord sunt de 25.554 km. Circumferința planetei Mercur este de 15.329 km. Distanța de la Arad la Constanţa este de 784 de kilometri. Există aproximativ 724 de kilometri de drumuri asfaltate în Coreea de Nord.

Venitul pe cap de locuitor al Qatar-ului este de 51 de ori mai mare decât al celui din Coreea de Nord – Cu 92.400 de dolari, PIB-ul pe cap de locuitor din Qatar a fost cel mai mare din lume în 2014. PIB-ul Coreei de Nord estimat pe cap de locuitor în 2013 a fost de 1.800 de dolari.

Coreea de Nord a fost desemnată cea mai coruptă țară din lume – la egalitate cu Somalia – Indicele de percepţie a Corupției este publicat anual. În 2014, Coreea de Nord a fost numită ţara cea mai coruptă, la egalitate cu Somalia. La un scor între 0 – extrem de corupt și 100 – foarte curat, Coreea de nord a luat 8 punctre. Au fost măsurate 174 de țări și teritorii.

Articolul original poate fi citit aici