Astfel, cartofii sunt vânduţi în pieţele bucureştene cu până la 1,5 lei, adică cel mai mare preţ din ţară, aceasta în timp ce în judeţe precum Braşov, Brăila, Vrancea se comercializează cu maximum un leu.
Şi când vine vorba despre mere şi pere, în Bucureşti preţurile sunt cele mai mari din ţară, kilogramul de mere fiind vândut cu preţuri cuprinse între 2,5 lei şi 6 lei. În celelalte zone ale ţării merele sunt vândute chiar şi cu până la 2 lei, cum este cazul în Argeş, sau până la 2,5 lei în Bistriţa Năsăud ori Vrancea. Perele ajung ân Capitală la 7 lei/kg, în timp ce la Botoşani se vând cu 3 lei/kg, iar în judeţul Gorj cu 3,5 lei/kg.
Şi la brânzeturi bucureştenii trebuie să scoată din buzunar mai mulţi bani, fiind nevoiţi să plătească între 3 lei şi 4,5 lei pe litrul de lapte. Acesta este cel mai mare preţ din ţară, în majoritatea celorlalte judeţe vânzându-se cu maximum 2,5 lei per litru. Telemeaua ajunge în Capitală la 22 lei, în timp ce în Maramureş, Vrancea şi Botoşani abia dacă atinge 12-13 lei/kg.
Pe de altă parte, carnea este ceva mai ieftină în Capitală. Astfel, carcasa de porc se vinde în Bucureşti cu 9,4-10,5 lei/kg, în timp ce în Prahova kilogramul ajunge la 17 lei.

Şi carnea de vită este în Capitală între 10 lei şi 11 lei per kg, iar în Brăila ajunge la 20 lei/kg, iar în Bistriţa Năsăud la 19 lei.