Pioneer Natural Resources Tunisia Ltd. și Pioneer Natural Resources Anaguid Ltd. exploatează rezerve estimate la aproape 100 de milioane de barili echivalent petrol (BEP), iar în trimestrul al patrulea al lui 2010 a obținut o producție medie de 5700 BEP pe zi.

Companiile achiziționate, cunopcute pe piața locală drept Pioneer Tunisia, aparțineau de Pioneer Natural Resources, o firmă americană activă în domeniul petrolului și gazelor naturale. Pioneer Tunisia şi OMV sunt parteneri în Proiectul de Explorare a Gazelor din sudul Tunisiei (South Tunisian Gas Project –  STGP), care vizează construirea până în 2014 a unei conducte de gaz cu o lungime de 320 km, de la concesiunea de producţie Adam către oraşul Gabes, pentru a aproviziona cu gaz piaţa tunisiană locală.

OMV deţine sucursale de explorare și producție petrolieră în 17 ţări din șase regiuni: Europa Centrală şi de Est, Africa de Nord, Europa de Nord-Vest, Orientul Mijlociu, Australia/Noua Zeelandă şi regiunea Caspică. Volumul producţiei zilnice a OMV în primele nouă luni din 2010 a fost de aproximativ 317.000 BEP/zi, în timp ce rezervele companiei la sfârşitul anului 2009 se ridicau la aproximativ 1,19 miliarde BEP.