“Vrem să producem 300.000 de motoare pe an la Craiova. Cele 300.000 de unităţi se bazează pe două vehicule: un autoturism de clasă mică, complet nou – prima unitate lansată la sfârşitul anului viitor, şi o altă lansare a unui model. Ca planuri de viitor, repet, până în 2013 vrem să lansăm două noi modele în România şi să atingem producţia maximă de 300.000 de unităţi pe an”, a afirmat Campos.
Potrivit preşedintelui Ford România, peste 80% din producţia de la Craiova va merge la export, iar la producţia maximă se mizează pe un nivel de trafic al camioanelor cu marfă pe poarta fabricii de un transport la fiecare cinci minute.
“Peste 80 la sută din producţia de la Craiova va fi exportată, lucru normal în orice ţară din lume. Ford România are ca ambiţie să dezvolte la Craiova o fabrică modernă printr-un management bun. Nivelul de trafic pe care îl preconizăm în decurs de 24 de ore este ca la fiecare 5 minute să iasă pe poarta fabricii câte un tir cu marfă”, a precizat Dionisio Campo.
Luni, directorul general al Companiei Naţionale de Vânzări a Ford România, Henrik Nenzen, a declarat că vânzările de autoturisme în România vor totaliza aproximativ 96.000 de unităţi până la finele anului 2010, urmând să aibă un salt de şapte la sută în 2011, la 103.000 unităţi.
Vânzările de autoturisme Ford pe piaţa locală sunt estimate la aproape 6.000 de unităţi în acest an, echivalentul unei cote de piaţă de aproximativ 6%.
Cifrele prezentate de Nenzen se referă strict la automobilele comercializate în România, fără a lua în calcul automobilele livrate în alte ţări.
Circa 37% dintre maşinile Ford declarate în statistici ca vândute în România în primele nouă luni din 2010 au mers de fapt la clienţi din afara ţării.
Ford România are o reţea de 37 de dealeri, care va fi extinsă în următorul an cu încă zece noi dealeri, dintre care cinci vor fi operaţionali până la sfârşitul lunii martie 2011.
După preluarea distribuţiei automobilelor Ford în România de la ŢiriacAuto, doi dealeri Ford nu au continuat colaborarea cu noua Companie Naţională de Vânzări a Ford.
Nenzen a mai anunţat că Ford România va comercializa noua generaţie a modelului Focus începând din aprilie-mai 2011, mai întâi versiunea cu 5 uşi şi apoi versiunile sedan şi station wagon.
SURSA: Agerpres