Bonus de peste 13.000 de euro pentru o mașină nouă

Bonus de peste 13.000 de euro! Guvernul italian examinează un proiect în valoare totală de 930 de milioane de euro, cu scopul de a încuraja populația să renunțe la vehiculele cu motoare pe benzină sau motorină, în favoarea celor electrice, conform unui proiect de document consultat de Bloomberg.

Planul, în prezent supus analizei Ministerului italian al Industriei, propune acordarea de stimulente financiare de până la 13.750 de euro, în scopul încurajării persoanelor cu un venit anual sub 30.000 de euro să renunțe la vehiculele de tip Euro 2.

Este vorba despre cele cu vechime de peste 20 de ani.

Scopul proiectului din Italia

Bonus de peste 13.000 de euro! Conform informațiilor din documentul analizat de Bloomberg, scopul planului ar consta în modernizarea parcului auto italian, considerat unul dintre cele mai vechi din Europa, având cel puțin 11 milioane de vehicule de tip Euro 3 sau chiar mai vechi.

Totodată, acest plan ar avea ca obiectiv să asiste familiile cu venituri reduse în procesul de achiziționare a unui autovehicul produs în Italia.

Un reprezentant al Ministerului italian al Industriei a comunicat că planul va fi prezentat în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții industriei auto. Aceasta este programată pentru 1 februarie.

Italia
SURSA FOTO: Dreamstime

Înmatriculările de autoturisme au crescut cu 19% în 2023

În anul 2023, înregistrările de autoturisme în Italia au înregistrat o creștere de 19%. Acestea au atins un total de 1,57 milioane de unități, conform informațiilor publicate de Ministerul Transporturilor.

Ponderea pe piață a autovehiculelor electrice rămâne mai mică în Italia în comparație cu alte economii europene semnificative.

În ciuda creșterii vânzărilor de automobile electrice în Europa timp de mai mulți ani, au început să apară semnale care indică o încetinire a acestora.

Audi, companie germană aflată în portofoliul Volkswagen, a optat să reevalueze strategia privind lansarea de noi vehicule electrice pentru a evita impunerea unor presiuni asupra fabricilor și dealerilor, având în vedere încetinirea vânzărilor.

În octombrie anul trecut, directorul financiar al Mercedes-Benz Group AG caracteriza competiția din piața vehiculelor electrice drept una:

  • „brutală”
  • nesănătoasă

Analiza recentă a băncii Citi sugerează că realizarea obiectivelor Uniunii Europene este puțin probabilă:

  • în absența unei îmbunătățiri a politicii industriale în blocul comunitar
  • a lansării rapide a vehiculelor electrice la prețuri mai accesibile de către producătorii auto