124.000 de români şi 26.000 de străini s-au răsfăţat, anul trecut, în spa-urile din ţară, conform unui studiu al desprespa.ro, un portal online care reuneşte informaţii despre piaţă şi jucătorii activi.

În România există aproximativ 70 de centre spa, care îşi împart o piaţă estimată la 6,5 milioane de euro în 2013, sumă care nu include intrările la sala de fitness sau la piscine şi nici alte terapii welness, precum masajele anticelulitice sau alte tratamente de slăbire şi înfrumuseţare. Rezultatele studiului aratã că preţul mediu al unui tratament de relaxare în România este de 150 lei.

“În anul 2013 şi la începutul anului 2014 au fost deschise mai multe centre spa de talie internaţională (Premier SPA, Stejarii Country Club), atât din punctul de vedere al calităţii serviciilor oferite, cât şi din cel al dotărilor. Ele se alăturã altor investiţii importante din anii anteriori, care deja au contribuit semnificativ la dezvoltarea pieţei spa din România. Dar totodată se remarcã numeroase investiţii în zone spa în cadrul pieţei Balneo”, explică Ioana Marian, fondator şi director general despreSpa.ro.