Reducerea numărului de agenţii şi instituţii din subordinea Ministerului Agriculturii, schimbările din echipa de management a grupului Rompetrol şi proiectul de lege care limitează bonusurile acordate managerilor americani sunt principalele subiecte economice ale zilei din .ro.

Numărul de agenţii şi instituţii din subordinea Ministerului Agriculturii va fi redus de la 33 la 13, iar comasarea acestora va determina reducerea personalului cu 20%, potrivit ministrului de resort, Ilie Sârbu. Din 33 de agenţii şi instituţii o să desfiinţăm 13. „Noi aveam redus cu 21% personalul ministerului, iar prin contopirea asta o să mai reducem cu 20%”, a declarat Sârbu, potrivit capital.ro.

Grupul Rompetrol va opera o serie de schimbări în echipa de management, iar activităţile de profil ale grupului vor fi grupate de astăzi în cinci mari arii operaţionale. Noua echipă este formată din noul director general Saduokhas Meraliyev, Andre Naniche (director general adjunct), Alibek Zhilbayev (director al diviziei de Trading), Yerzhan Orynbassarov (directorul diviziei de Dezvoltare Corporatistă şi Servicii Industriale) şi Dmitry Grigoryev (director financiar şi centru corporatist), conform money.ro.

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a adoptat vineri un proiect de lege care limitează bonusurile acordate managerilor societăţilor care au beneficiat de ajutoare de stat, a căror amploare a scandalizat America. Prin proiectul adoptat vineri, cu 237 de voturi pentru şi 145 împotrivă, acţionarii au dreptul de a se pronunţa în fiecare an asupra primelor care sunt acordate directorilor şi permite guvernului să limiteze anumite forme de compensaţii considerate exagerate, anunţă hotnews.ro.

Alte titluri importante din economie

Concedieri şi lefuri mai mici pentru bugetari (evz.ro)

Micula, European Drinks: “Guvernul nu face nimic pentru firmele romanesti” (zf.ro)

Cum trebuie purtat ceasul in lumea business (dailybusiness.ro)

Doar 10.161 de locuri de munca sunt disponile pana in 6 august (wall-street.ro)

Nu rata mâine, la ora 12:00, pe capital.ro, BULETINUL DE ŞTIRI al zilei.