Programul de muncă săptămânal extins la 48 de ore, licitaţiile şi explicaţiile suplimentare date Guvernului şi programul „Prima Casă” sunt principalele subiecte economice ale zilei în .ro.

Schimbare importantă în legislaţia muncii la nivel european: săptămâna de lucru creşte de la 40 la 48 de ore. Pentru români, situaţia ar fi similară cu cea de pe vremea lui Ceauşescu, când weekendul începea sâmbăta după-amiază. De 20 de ani, în România se lucrează oficial doar 40 de ore pe săptămână, de luni până vineri, scrie evz.ro.

Premierul Emil Boc a declarat sâmbătă, la Slatina, că vor fi luate măsuri pentru scurtarea termenelor de desfăşurare a licitaţiilor şi achiziţiilor, dar şi pentru a se asigura că fimele nu vor mai veni, pe viitor, cu oferte neserioase ce pot bloca derularea unor investiţii, notează money.ro.

Dezamăgire la târgul imobiliar dedicat programului „Prima Casă”. Nu toţi vizitatorii au fost mulţumiţi de ofertele tentante ale dezvoltatorilor, chiar dacă aceştia au mai umblat la preţuri, reducându-le pentru a se încadra în limita de creditare de 60.000 de euro, garantată de stat, arată gandul.info.

Alte titluri importante din economie

Federaţia „Alma Mater” intenţionează să dea în judecată Guvernul
(antena3.ro)

„Prima casă”, la pachet cu o maşină
(evz.ro)

Importatorii de sporturi cu priză la expaţi
(capital.ro)

Boc a promis pentru anul viitor asfaltarea a 10.000 de km de drumuri judeţene
(money.ro)

Nu rata mâine, la ora 08:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI al zilei.